Telefonnummer: 040-21 40 50

Docentgatan 1B, 215 52 Malmö Se på karta

Tandblekning

iStock_000011604984XSmall

Professionell Tandblekning med Opalescence

Vi använder oss av en idag marknadsledande aktör inom tandblekning, Opalescence. Denna behandling gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. Innan tandblekning skall en undersökning ha gjorts högst 3 månader tidigare enligt EU regler.

Tandblekning på klinik
När du kommer till oss ser vi på dina tänder och diskuterar vilket resultat som är möjligt. Fyllningar och kronor bleks inte. Med hjälp av en färgskala ser vi vilken färg du har innan tandblekningen för att kunna jämföra med slutresultatet. Tänderna putsas upp och därefter läggs ett skydd på ditt tandkött för att undvika frätskador. Under 2x20min får du ligga i tandläkarstolen med tandblekningsgel på tänderna. Tandblekningsgelen Opalascence boost, som vi använder, innehåller 40% väteperoxid för bästa effekt av tandblekning.
Pris: 3500 kr
Kontakta oss om du vill boka en tid eller har frågor kring tandblekning

Därför ska du bleka dina tänder hos en Tandläkare
Bleker du dina tänder hos oss är blekmedlets innehåll och styrka reglerat. Kvalité  är viktigt för oss, därför använder vi endast CE-märkta blekningsmedel, som är starkare och därmed mer effektiva än de kosmetikaklassade medel som går att köpa på nätet, hos frisören eller i butiker för hemmabruk. Dessutom kan blekmedel för hemmabruk vara skadliga i för stora mängder. Risken för ilningar i tänderna och skador på tandköttet ökar markant om man bleker själv och ofta kan det vara svårt att veta hur starkt medlet är. Om du är rädd om dina tänder och samtidigt vill ha ett vitt leende så ska du utföra tandblekningen hos oss, tryggt och säkert.

Tandblekning med blekskena, hur går det till?
När du först kommer till oss ser vi på dina tänder och diskuterar vilket resultat som är möjligt. Fyllningar och kronor bleks inte. Med hjälp av en färgskala ser vi vilken färg du har innan tandblekningen för att kunna jämföra med slutresultatet. Avtryck tas för att framställa blekskenorna. Dessa är färdiga efter en vecka och hämtas ut tillsammans med blekgelen Opalescence 16%. Du instrueras i handhavande av skenorna och gelen. Under 2-7 nätter använder du skenorna. Du kan sedan förbättra blekningen efter ett tag om du dricker mycket kaffe, te eller rödvin.
Pris: 3500 kr

Att tänka på efter traditionell tandblekning
För att resultatet av din tandblekning ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att du är försiktig med sådant som kan missfärga tänderna, exempelvis kaffe, te, tobak och rött vin.