TANDBLEKNING


TANDBLEKNING


Därför ska du bleka dina tänder hos en Tandläkare

Bleker du dina tänder hos oss är blekmedlets innehåll och styrka reglerat och vi följer upp resultatet. Kvalité är viktigt för oss, därför använder vi endast CE-märkta blekningsmedel. Våra tandblekningsmedel är starkare än vad som får säljas i skönhetssalonger och därmed mer effektiva än de kosmetikaklassade medel som går att köpa på nätet eller i butiker för hemmabruk. Dessutom kan blekmedel för hemmabruk vara skadliga i för stora mängder. Risken för ilningar i tänderna och skador på tandköttet ökar markant om man bleker själv och ofta kan det vara svårt att veta hur starkt medlet är. Om du är rädd om dina tänder och samtidigt vill ha ett vitt leende så ska du utföra tandblekningen hos en tandläkare, tryggt och säkert.


Tandblekning med Brilliantsmile

Brilliant Smiles klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat på ett bekvämt sätt. Behandlingen utförs på klinik vid ett tillfälle och det tar sammanlagt 1 - 1,5 timmar. Man börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras tandblekningsgelen totalt tre gånger.•  Aktivering med ljus snabbar på blekningsprocessen
•  En behandling är vanligtvis tillräckligt
•  I genomsnitt 7 nyanser vitare efter en behandling

MINIMERAD SENSIBILITET•  pH-neutral gel värde - skadar inte emaljen
•  Tillsatser som motverkar ilningar och stärker emaljen
•  Plasmaljuset avger inte värme - skadar inte tandnerven


Tandblekning med blekskena, hur går det till?

Tandläkaren tar ett avtryck på dina tänder som skickas till tandteknikern.

Våra tandtekniker tillverkar en blekskena helt anpassad efter dina tänder. Skenan hämtar du ut efter 1-2 veckor.

Tillsammans med tandläkaren går ni igenom hur behandlingen går till. En tandblekningsgel(Opalascense) appliceras i den tunna, personligt anpassade blekskenan. De flesta väljer att bleka tänderna under natten och sover med skenan, men det går givetvis bra att bleka tänderna på dagen också.

Behandlingstiden för tandblekning varierar, det beror på vilket resultat du som patient vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. Det vanligaste är en behandlingstid mellan 3-5 dagar. Redan efter det första behandlingstillfället kan de flesta se en förändring.

Pris: En käke 2200 kr.

Pris: Båda käkarna 3500 kr


Att tänka på efter traditionell tandblekning

För att resultatet av din tandblekning ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att du är försiktig med sådant som kan missfärga tänderna, exempelvis kaffe, te, tobak och rött vin i minst 72h gärna en vecka. Behandlingen kan behöva upprepas om du använder ovanstående produkter frekvent. Upprepa då behandlingen vartannat till vart tredje år.